Ζεστά Καναπέ με Πατάτα και Μουστάρδα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου Άρθρο: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Δεκέμβριος 2007

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 4 μέτριες πατάτες πλυμένες καλά και σκουπισμένες (με τη φλούδα)
    • 8 σπαράγγια (οι κορυφές)
    • 150 γρ. αρακάς και καρότα ανάμικτα, κατεψυγμένα
    • 60 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
    • 100 ml κρέμα γάλακτος
    • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Colman’s
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Εκτέλεση:
    • Τυλίγετε τις πατάτες στο αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 50’ – 60’ μέχρι να μαλακώσουν.
    • Τις αφήνετε για 10’ να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες.
    • Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και τις αλείφετε με λίγη μουστάρδα.
    • Βράζετε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
    • Βράζετε χωριστά τα καρότα και τον αρακά και τα στραγγίζετε κι αυτά.
    • Σοτάρετε τα καρότα και τον αρακά στο υπόλοιπο βούτυρο και τους προσθέτετε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη μουστάρδα και λίγο πιπέρι.
    • Μοιράζετε το μίγμα πάνω από τις ροδέλες πατάτας και γαρνίρετε με τα σπαράγγια.
    • Ψήνετε για 5’-6’ και σερβίρετε.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments