Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου Άρθρο: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Δεκέμβριος 2007
Ζεστά Καναπέ με Πατάτα και Μουστάρδα
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 4 μέτριες πατάτες πλυμένες καλά και σκουπισμένες (με τη φλούδα)
- 8 σπαράγγια (οι κορυφές)
- 150 γρ. αρακάς και καρότα ανάμικτα, κατεψυγμένα
- 60 γρ. γκοργκοντζόλα ή ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Colman’s
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Εκτέλεση:
- Τυλίγετε τις πατάτες στο αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 50’ – 60’ μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις αφήνετε για 10’ να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες.
- Τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί και τις αλείφετε με λίγη μουστάρδα.
- Βράζετε τα σπαράγγια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
- Βράζετε χωριστά τα καρότα και τον αρακά και τα στραγγίζετε κι αυτά.
- Σοτάρετε τα καρότα και τον αρακά στο υπόλοιπο βούτυρο και τους προσθέτετε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, την υπόλοιπη μουστάρδα και λίγο πιπέρι.
- Μοιράζετε το μίγμα πάνω από τις ροδέλες πατάτας και γαρνίρετε με τα σπαράγγια.
- Ψήνετε για 5’-6’ και σερβίρετε.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1035 φορές
Login to post comments