Άρθρο: “Blogarismata” του Χ.Τ., του Δημήτρη Ρουσουνέλου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Μάιος 2009
Μαγιάτικο στο Φούρνο
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- Ψάρι
- 5-6 κρεμμύδια
- 8 πατάτες
-
Εκτέλεση:
- Κόβουμε 5-6 κρεμμύδια σε ροδέλες. Κόβουμε 8 μέτριες πατάτες σε ροδέλες.
- Λαδώνουμε ταψάκι, στρώνουμε κρεμμύδια, δεύτερη στρώση οι πατατούλες, αλατίζουμε, πιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα κρασοπότηρο νερό και ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 15 λεπτά.
- Κουνάμε λίγο το ταψί να μην κολλήσουν τα υλικά μας.
- Προσθέτουμε το ψάρι μας σαν πανωσήκωμα πάνω στο διώροφο κρεμμυδοπατατοκτίσμα μας, προσθέτουμε νεράκι (αν κρίνουμε ότι χρειάζεται), αλατίζουμε ελαφρά το ψάρι και ψήνουμε πάλι σκεπασμένο επί 6-7 λεπτά.
- Γυρίζουμε το ψάρι, κουκίζουμε ρίγανη, προσθέτουμε λίγο λάδι.
- Στύβουμε ένα λεμόνι σε όλο το φαγητό μας και ψήνουμε ξεσκέπαστο για 4-5 λεπτά ακόμη.
- Οι χρόνοι ψησίματος είναι σχετικοί, μιας και εξαρτώνται από το ψάρι και τη θερμοκρασία που ισορροπεί ο φούρνος μας.
- Εμένα έμαθε πια κοντά στους 200, όπως ακριβώς έμαθε η γούλα μου να μην τρώει το ψάρι στεγνό από τους χυμούς του.
- Σερβίρουμε!
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 15283 φορές
Login to post comments