Μαγιάτικο στο Φούρνο

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Άρθρο: “Blogarismata” του Χ.Τ., του Δημήτρη Ρουσουνέλου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Μάιος 2009

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • Ψάρι
    • 5-6 κρεμμύδια
    • 8 πατάτες
  • Εκτέλεση:
    • Κόβουμε 5-6 κρεμμύδια σε ροδέλες. Κόβουμε 8 μέτριες πατάτες σε ροδέλες.
    • Λαδώνουμε ταψάκι, στρώνουμε κρεμμύδια, δεύτερη στρώση οι πατατούλες, αλατίζουμε, πιπερώνουμε, προσθέτουμε ένα κρασοπότηρο νερό και ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 15 λεπτά.
    • Κουνάμε λίγο το ταψί να μην κολλήσουν τα υλικά μας.
    • Προσθέτουμε το ψάρι μας σαν πανωσήκωμα πάνω στο διώροφο κρεμμυδοπατατοκτίσμα μας, προσθέτουμε νεράκι (αν κρίνουμε ότι χρειάζεται), αλατίζουμε ελαφρά το ψάρι και ψήνουμε πάλι σκεπασμένο επί 6-7 λεπτά.
    • Γυρίζουμε το ψάρι, κουκίζουμε ρίγανη, προσθέτουμε λίγο λάδι.
    • Στύβουμε ένα λεμόνι σε όλο το φαγητό μας και ψήνουμε ξεσκέπαστο για 4-5 λεπτά ακόμη.
    • Οι χρόνοι ψησίματος είναι σχετικοί, μιας και εξαρτώνται από το ψάρι και τη θερμοκρασία που ισορροπεί ο φούρνος μας.
    • Εμένα έμαθε πια κοντά στους 200, όπως ακριβώς έμαθε η γούλα μου να μην τρώει το ψάρι στεγνό από τους χυμούς του.
    • Σερβίρουμε!
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments