Συνταγή: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Μάιος 2009
Ρεβιθάδα Σιφνέικη
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 500 γρ. ρεβίθια
- 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 φύλλα δάφνη
- Λίγη σόδα μαγειρική, για το μούλιασμα
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
-
Εκτέλεση:
- Μουσκεύετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό στο οποίο έχετε διαλύσει λίγη σόδα, για 8 ώρες τουλάχιστον.
- Τα ξεπλένετε, τα στραγγίζετε και τα τρίβετε για να φύγουν οι φλούδες τους.
- Αδειάζετε μέσα σε πήλινο σκεύος με καπάκι τα ρεβίθια και προσθέτετε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης.
- Ρίχνετε νερό τόσο όσο να σκεπαστούν καλά τα ρεβίθια και να περισσεύει νερό από πάνω τουλάχιστον 4 εκατοστά.
- Κλείνετε με το καπάκι και σφραγίζετε με ζυμάρι που φτιάχνετε ως εξής: σε ένα μπολ αναμειγνύετε αλεύρι και νερό ώστε να πάρετε μια πολύ μαλακή ζύμη, την οποία απλώνετε γύρω από το καπάκι του πήλινου τσουκαλιού για να μη διαφεύγει καθόλου ο ατμός
- Βάζετε το πήλινο σκεύος στο φούρνο και ψήνετε στους 200ο Cγια 15’ – 20’.
- Κατόπιν χαμηλώνετε τη φωτιά στους 140 – 150ο Cκαι ψήνετε το φαγητό για 5-6 ώρες ακόμα.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4-6
Διαβάστηκε 1213 φορές
Login to post comments