Ρεβιθάδα Σιφνέικη

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Κωνσταντίνα Αθανασίου
Πηγή: Εφημερίδα «ICookGreek», Μάιος 2009

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 500 γρ. ρεβίθια
    • 2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
    • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 2 φύλλα δάφνη
    • Λίγη σόδα μαγειρική, για το μούλιασμα
    • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • Εκτέλεση:
    • Μουσκεύετε τα ρεβίθια σε άφθονο νερό στο οποίο έχετε διαλύσει λίγη σόδα, για 8 ώρες τουλάχιστον.
    • Τα ξεπλένετε, τα στραγγίζετε και τα τρίβετε για να φύγουν οι φλούδες τους.
    • Αδειάζετε μέσα σε πήλινο σκεύος με καπάκι τα ρεβίθια και προσθέτετε τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης.
    • Ρίχνετε νερό τόσο όσο να σκεπαστούν καλά τα ρεβίθια και να περισσεύει νερό από πάνω τουλάχιστον 4 εκατοστά.
    • Κλείνετε με το καπάκι και σφραγίζετε με ζυμάρι που φτιάχνετε ως εξής: σε ένα μπολ αναμειγνύετε αλεύρι και νερό ώστε να πάρετε μια πολύ μαλακή ζύμη, την οποία απλώνετε γύρω από το καπάκι του πήλινου τσουκαλιού για να μη διαφεύγει καθόλου ο ατμός
    • Βάζετε το πήλινο σκεύος στο φούρνο και ψήνετε στους 200ο Cγια 15’ – 20’.
    • Κατόπιν χαμηλώνετε τη φωτιά στους 140 – 150ο Cκαι ψήνετε το φαγητό για 5-6 ώρες ακόμα.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4-6
Login to post comments