Φάβα Κλασική και Φάβα Παντρεμένη

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Δειπνητής, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Πηγή: Εφημερίδα «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», 19 Ιουνίου 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • Φάβα Σαντορίνης
    •  Κρεμμύδι
    •  Κάπαρη
    •  Λεμόνι
  • Εκτέλεση:
    • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 4 μέρη νερό, 1 μέρος φάβα, αλάτι, πιπέρι κι ένα ολόκληρο κρεμμύδι καθαρισμένο.
    • Αφού η φάβα πάρει βράση, την ξαφρίζουμε μερικές φορές και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30 με 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
    • Προσθέτουμε νερό, αν χρειαστεί.
    • Οσο περνάει η ώρα βλέπουμε ότι η φάβα γίνεται ένας πηχτός χυλός.
    • Είναι πλέον έτοιμη για σερβίρισμα.
    • Σερβίρεται σε βαθύ πιάτο, όπου προσθέτουμε λάδι και ανακατεύουμε.
    • Γαρνίρεται με ωμό κρεμμύδι, κάπαρη και λεμόνι.
    • Αν θέλουμε να φτιάξουμε φάβα παντρεμένη τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
    • Οταν τσιγαριστεί ρίχνουμε τη μαγειρεμένη φάβα.
    • Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι η φάβα να τραβήξει το λάδι.
    • Σερβίρεται με κάπαρη και ψιλοκομμένη τομάτα.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments