Συνταγή: Δειπνητής,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Πηγή: Εφημερίδα «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», 19 Ιουνίου 2010
Φάβα Κλασική και Φάβα Παντρεμένη
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- Φάβα Σαντορίνης
- Κρεμμύδι
- Κάπαρη
- Λεμόνι
-
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 4 μέρη νερό, 1 μέρος φάβα, αλάτι, πιπέρι κι ένα ολόκληρο κρεμμύδι καθαρισμένο.
- Αφού η φάβα πάρει βράση, την ξαφρίζουμε μερικές φορές και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ώστε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 30 με 45 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Προσθέτουμε νερό, αν χρειαστεί.
- Οσο περνάει η ώρα βλέπουμε ότι η φάβα γίνεται ένας πηχτός χυλός.
- Είναι πλέον έτοιμη για σερβίρισμα.
- Σερβίρεται σε βαθύ πιάτο, όπου προσθέτουμε λάδι και ανακατεύουμε.
- Γαρνίρεται με ωμό κρεμμύδι, κάπαρη και λεμόνι.
- Αν θέλουμε να φτιάξουμε φάβα παντρεμένη τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
- Οταν
τσιγαριστεί ρίχνουμε τη μαγειρεμένη φάβα.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι η φάβα να τραβήξει το λάδι.
- Σερβίρεται με κάπαρη και ψιλοκομμένη τομάτα.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1794 φορές
Login to post comments