Φαβατοκεφτέδες με Σος Κάπαρης και Ντομάτας

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Δειπνητής, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Πηγή: Εφημερίδα «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», 19 Ιουνίου 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 3 φλιτζάνια προβρασμένης φάβας
    • ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι
    • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένης μέντας
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένου μαϊντανού
    • ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι για το πανάρισμα
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    • Για τη σάλτσα:
    •  1 φλιτζάνι κάπαρη
    •  ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
    •  1 τενεκεδάκι ντομάτας Σαντορινιάς ή 1 φλιτζάνι πολτός ντομάτας   Σαντορινιάς
    •  ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    •  ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
    •  2 φύλλα δάφνης
    •  1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
    •  Αλάτι, πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και σχηματίζουμε μικρές μπάλες, με διάμετρο 5 εκατοστά και 1 εκατοστό ύψος.
    • Πασπαλίζουμε τους φαβατοκεφτέδες με σιμιγδάλι και τηγανίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν το χρώμα του μελιού.
    • Τους στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
    • Ξαλμυρίζουμε την κάπαρη σε νερό και τη στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
    • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
    • Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί.
    • Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάπαρη και τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε.
    • Σερβίρουμε τους φαβατοκεφτέδες χωριστά από τη σάλτσα.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments