Συνταγή: Δειπνητής,
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Πηγή: Εφημερίδα «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», 19 Ιουνίου 2010
Φαβατοκεφτέδες με Σος Κάπαρης και Ντομάτας
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 3 φλιτζάνια προβρασμένης φάβας
- ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κουταλάκι του γλυκού
ψιλοκομμένης μέντας
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένου μαϊντανού
- ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι για το πανάρισμα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Για τη σάλτσα:
- 1 φλιτζάνι κάπαρη
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 τενεκεδάκι ντομάτας Σαντορινιάς ή 1 φλιτζάνι πολτός ντομάτας Σαντορινιάς
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 σκελίδα ψιλοκομμένο σκόρδο
- Αλάτι, πιπέρι
-
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί
και σχηματίζουμε μικρές μπάλες, με διάμετρο 5 εκατοστά και 1 εκατοστό ύψος.
- Πασπαλίζουμε τους φαβατοκεφτέδες με σιμιγδάλι και τηγανίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν το χρώμα του μελιού.
- Τους στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Ξαλμυρίζουμε την κάπαρη σε νερό και τη στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθιά κατσαρόλα και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάπαρη και τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε.
- Σερβίρουμε τους φαβατοκεφτέδες χωριστά από τη σάλτσα.
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί
και σχηματίζουμε μικρές μπάλες, με διάμετρο 5 εκατοστά και 1 εκατοστό ύψος.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1015 φορές
Login to post comments