Αβγό Σπιτικό με Ντομάτα και Κάπαρη, σε Τάρτα Φάβας

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Δειπνητής, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Πηγή: Εφημερίδα «Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία», 19 Ιουνίου 201
0

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1½ φλιτζ. πουρές σαντορινιάς φάβας
    • 3/4 φλιτζ. σιμιγδάλι ψιλό
    • 1 κ.γ. ψιλοκομμένος δυόσμος φρέσκος
    • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • Αλάτι, πιπέρι

    • Για τη γέμιση:
    • 3 ώριμες μέτριες ντομάτες
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. κάπαρη
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 6 κρόκους αβγών
    • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
    • 6 φόρμες τάρτας 12 cm
    • Φυτικό βούτυρο για την επάλειψη της φόρμας
  • Εκτέλεση:
    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση μαζί.
    • Χωρίζουμε το μίγμα μας σε έξι ίσα κομμάτια.
    • Ανοίγουμε το καθένα από αυτά, έτσι ώστε να έχει διάμετρο 15 cm.
    • Πασπαλίζουμε τις φόρμες με το βούτυρο.
    • Τοποθετούμε το κάθε ένα κομμάτι στην ανάλογη φόρμα, ώστε να δημιουργηθεί μια τάρτα.
    • Ψήνουμε στο φούρνο στους 230° C για περίπου 8-10 λεπτά.
    • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε όλους τους σπόρους.
    • Τις κόβουμε σε κύβους.
    • Ξαλμυρίζουμε την κάπαρη βάζοντάς τη μέσα σε νερό για λίγο.
    • Σοτάρουμε σε ζεστό λάδι το σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες.
    • Κατόπιν προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και την κάπαρη.
    • Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε μια πρέζα ζάχαρη.
    • Αφήνουμε το μίγμα μας σε χαμηλή φωτιά για να δέσει.
    • Η σάλτσα μας δεν πρέπει να γίνει ούτε πολύ σφιχτή, ούτε πολύ αραιή.
    • Γεμίζουμε τις τάρτες με τη σάλτσα αφήνοντας κάποιο χώρο στη μέση, για να προσθέσουμε στην καθεμιά από έναν κρόκο αβγού και μετά τις ψήνουμε για 5 λεπτά επιπλέον στους 230°C.
    • Ο κρόκος πρέπει να παραμείνει μελάτος.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments