Μοσχάρι με Καραμελωμένα Κρεμμύδια
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Πηγή: «Meli Meli», Φυλλάδιο «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης»
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο κομμένο σε μερίδες
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
50 γρ. βούτυρο
3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στα 6
2 χοντρές φέτες ζαμπόν κομμένες σε κύβους
1/2 φλιτζάνι λευκό ή ροζέ κρασί
2 κουτ. σούπας μέλι
1/2 κουτ. τσαγιού ρίγανη
1/2 κουτ. τσαγιού θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με το λάδι μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε τα αρωματικά χόρτα, αλάτι και πιπέρι και το σβήνουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μέλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20' μέχρι να καραμελώσουν.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ζαμπόν και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το κρέας σε βαθιά πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
983
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή