Πηγή: «Meli Meli», Φυλλάδιο «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης»
Μοσχάρι με Καραμελωμένα Κρεμμύδια
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο κομμένο σε μερίδες
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 50 γρ. βούτυρο
- 3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στα 6
- 2 χοντρές φέτες ζαμπόν κομμένες σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ή ροζέ κρασί
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1/2 κουτ. τσαγιού ρίγανη
- 1/2 κουτ. τσαγιού θυμάρι
- Αλάτι και πιπέρι
-
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με το λάδι μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνουμε τα αρωματικά χόρτα, αλάτι και πιπέρι και το σβήνουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
- Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μέλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20' μέχρι να καραμελώσουν.
- Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ζαμπόν και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε το κρέας σε βαθιά πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 974 φορές
Login to post comments