Μοσχάρι με Καραμελωμένα Κρεμμύδια

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Πηγή: «Meli Meli», Φυλλάδιο «Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης»

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κιλό κιλότο μοσχαρίσιο κομμένο σε μερίδες
    • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • 50 γρ. βούτυρο
    • 3 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια κομμένα στα 6
    • 2 χοντρές φέτες ζαμπόν κομμένες σε κύβους
    • 1/2 φλιτζάνι λευκό ή ροζέ κρασί
    • 2 κουτ. σούπας μέλι
    • 1/2 κουτ. τσαγιού ρίγανη
    • 1/2 κουτ. τσαγιού θυμάρι
    • Αλάτι και πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Σοτάρουμε το κρέας στην κατσαρόλα με το λάδι μέχρι να ροδίσει.
    • Ρίχνουμε τα αρωματικά χόρτα, αλάτι και πιπέρι και το σβήνουμε με 1/2 φλιτζάνι νερό.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα.
    • Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
    • Τα σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το μέλι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20' μέχρι να καραμελώσουν.
    • Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ζαμπόν και την κατεβάζουμε από τη φωτιά.
    • Σερβίρουμε το κρέας σε βαθιά πιατέλα και το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments