Συνταγή: Λίλλια Καραμολέγκου, Εστιατόριο «Λόλος», Καμάρι Σαντορίνης
Πηγή: Περιοδικό «F Fokas Style», Τεύχος 22, Άνοιξη – Καλοκαίρι 2010
Τοματοκεφτέδες Σαντορίνης
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 3 μεγάλες ώριμες τομάτες Σαντορίνης
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
- 200 γρ. αλεύρι φαρίν-απ (ή όσο χρειάζεται)
- 3 κουτ. σούπας μπύρα
- 2 κουτ. σούπας δυόσμος
- Αλάτι, πιπέρι
-
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τις τομάτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για δέκα λεπτά ώστε να βγάλουν το ζουμί τους.
- Τις βάζουμε στο σουρωτήρι κι έπειτα σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλεύρι, κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και μπίρα,
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
- Μπορούμε να τηγανίσουμε τους κεφτέδες αμέσως, αλλά για καλύτερο αποτέλεσμα σκεπάζουμε το χυλό και τον βάζουμε στο ψυγείο για 1 -2 ώρες, ώστε να αναμιχθούν καλύτερα τα υλικά.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας
το μείγμα στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 1 λεπτό μέχρι να
φουσκώσουν οι κεφτέδες.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τους αφήνουμε 6-7 λεπτά να ψηθούν και από μέσα (αναποδογυρίζοντας συνέχεια για να μην «αρπάξουν»).
- Όταν τους βγάλουμε από το τηγάνι, τους απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι.
- Αν θέλετε να τους γαρνίρετε, απλώστε στο πιάτο μία στρώση μαρουλιού.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 4671 φορές
Login to post comments