Κεφτεδάκια με Φρέσκια Ντομάτα και Σος Γιαουρτιού

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Στήλη «Με τις Ντομάτες…»
Πηγή: Περιοδικό «ΒΗΜΑ Gourmet», Τεύχος 44, Ιούνιος 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 250 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος ή ανάμεικτος
    • 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
    • 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
    • 1 αβγό
    • Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 2 φέτες ψωμιού, μουλιασμένες και στυμμένες
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 3-4 σταγόνες ξίδι
    • Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

    • Για τη σος γιαουρτιού:
    • 1 γιαούρτι στραγγιστό
    • 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Λίγο ξίδι

    • Για το σερβίρισμα:
    • 3-4 πίτες για σουβλάκι
    • Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 2 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Εκτέλεση:
    • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε αρκετή ώρα, ώσπου να γίνουν αφράτα.
    • Αφήνουμε το μείγμα λίγη ώρα στο ψυγείο.
    • Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.

    • Για τη σος γιαουρτιού:
    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ή, για καλύτερο αποτέλεσμα, τα χτυπάμε στο multiνα γίνουν κρέμα και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να σφίξει και να δέσουν τα αρώματα.

    • Σερβίρισμα:
    • Ψήνουμε σε ένα λαδωμένο (ή αλάδωτο) τηγάνι 3-4 πίτες για σουβλάκι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
    • Κόβουμε 2 ντομάτες σε φέτες πάνω στις πίτες και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια.
    • Περιχύνουμε με τη σος γιαουρτιού ή τη σερβίρουμε ξεχωριστά σε ένα μπολ ως ντιπ.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments