Συνταγή: Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Στήλη «Με τις Ντομάτες…»
Πηγή: Περιοδικό «ΒΗΜΑ Gourmet», Τεύχος 44, Ιούνιος 2010
Κεφτεδάκια με Φρέσκια Ντομάτα και Σος Γιαουρτιού
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 250 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή αρνίσιος ή ανάμεικτος
- 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 1 αβγό
- Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 φέτες ψωμιού, μουλιασμένες και στυμμένες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3-4 σταγόνες ξίδι
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Για τη σος γιαουρτιού:
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- 5-6 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο ξίδι
- Για το σερβίρισμα:
- 3-4 πίτες για σουβλάκι
- Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
-
Εκτέλεση:
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε
αρκετή ώρα, ώσπου να γίνουν αφράτα.
- Αφήνουμε το μείγμα λίγη ώρα στο ψυγείο.
- Πλάθουμε τον κιμά σε μπαλάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
- Για
τη σος γιαουρτιού:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ή, για καλύτερο αποτέλεσμα, τα χτυπάμε στο multiνα γίνουν κρέμα και την αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο για να σφίξει και να δέσουν τα αρώματα.
- Σερβίρισμα:
- Ψήνουμε σε ένα λαδωμένο (ή αλάδωτο) τηγάνι 3-4 πίτες για σουβλάκι και τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
- Κόβουμε 2 ντομάτες σε φέτες πάνω στις πίτες και τοποθετούμε τα κεφτεδάκια.
- Περιχύνουμε με τη σος γιαουρτιού ή τη σερβίρουμε ξεχωριστά σε ένα μπολ ως ντιπ.
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα ζυμώνουμε
αρκετή ώρα, ώσπου να γίνουν αφράτα.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 1045 φορές
Login to post comments