Συνταγή: Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Στήλη «Με τις ντομάτες…»
Πηγή: Περιοδικό «ΒΗΜΑ Gourmet», Τεύχος 44, Ιούνιος 2010
Σπαγγέτι με Ντομάτα και Γραβιέρα
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 2-3 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)
- 4 ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια, κομμένες σε καρεδάκια
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
- 1/2 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
- 1 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- Φλούδες πικάντικης γραβιέρας (ή κεφαλογραβιέρας ή κεφαλοτυριού)
-
Εκτέλεση:
- Αφήνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για 2 ώρες.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε το μείγμα 6-8 ώρες στο ψυγείο.
- Βράζουμε τα μακαρόνια
ώστε να γίνουν aldente, τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με
το μείγμα της ντομάτας και ανακατεύουμε.
- Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε.
Tips: Η ίδια σάλτσα μπορεί επίσης να μαγειρευτεί. Αν δεν σας αρέσει το κίτρινο τυρί, η φέτα ταιριάζει εξίσου καλά.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 849 φορές
Login to post comments