Σπαγγέτι με Ντομάτα και Γραβιέρα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Στήλη «Με τις ντομάτες…»
Πηγή: Περιοδικό «ΒΗΜΑ Gourmet», Τεύχος 44, Ιούνιος 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 2-3 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (μόνο το πράσινο μέρος)
    • 4 ντομάτες, χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια, κομμένες σε καρεδάκια
    • 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε μικρά καρεδάκια
    • 1/2 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
    • 1 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1 πακέτο σπαγγέτι
    • Φλούδες πικάντικης γραβιέρας (ή κεφαλογραβιέρας ή κεφαλοτυριού)
  • Εκτέλεση:
    • Αφήνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι σε μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για 2 ώρες.
    • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
    • Αφήνουμε το μείγμα 6-8 ώρες στο ψυγείο.
    • Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να γίνουν aldente, τα σουρώνουμε, τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μείγμα της ντομάτας και ανακατεύουμε.
    • Πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και σερβίρουμε.

    Tips: Η ίδια σάλτσα μπορεί επίσης να μαγειρευτεί. Αν δεν σας αρέσει το κίτρινο τυρί, η φέτα ταιριάζει εξίσου καλά.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments