Ταμπουλέ με Φρέσκια Ντομάτα και Μανιτάρια Μαρινάτα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Στήλη «Με τις Ντομάτες…»
Πηγή: Περιοδικό «ΒΗΜΑ Gourmet», Τεύχος 44, Ιούνιος 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 φλιτζ. κουσκούς
    • ½ φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • ½ φλιτζ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
    • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
    • ½ αγγούρι, καθαρισμένο, ξεσποριασμένο, κομμένο σε καρεδάκια
    • 3 ντομάτες, αποφλοιωμένες, ξεσποριασμένες, κομμένες σε καρεδάκια
    • 1 πιπεριά Φλωρίνης, ξεσποριασμένη και ψιλοκομμένη
    • 3 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
    • Ξύσμα και χυμός από 2 λεμόνια
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • ½ φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Εκτέλεση:
    • Μουλιάζουμε το κουσκούς σε μια κούπα νερό για δέκα λεπτά αν είναι χονδρό και 5 λεπτά αν είναι ψιλό.
    • Σουρώνουμε και βάζουμε το κουσκούς σε ένα μπολ.
    • Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αγγούρι, τις ντομάτες και την πιπεριά.
    • Βάζουμε σε ένα άλλο μπολ τα μανιτάρια με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, αλάτι, φρέσκο πιπέρι και το μισό από το ελαιόλαδο.
    • Τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά να μαριναριστούν και τα προσθέτουμε στο κουσκούς.
    • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους.

    Tips: Μπορούμε αντί για νερό, να μουλιάσουμε το κουσκούς σε ζωμό λαχανικών ή ζωμό κότας για να γίνει πιο γευστικό. Αντί για κουσκούς, δοκιμάστε τη σαλάτα με πλιγούρι.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments