(0 ψήφοι)

Κεφαλίσιο Σπηλιάς Μήλου

Ένα σκληρό κίτρινο τυρί (κεφαλοτύρι) που αλείφεται με τη μούργα (λασπώδη κατάλοιπα του λιωμένου πολτού που δίνει η σύνθλιψη της ελιάς) του ελαιόλαδου και τοποθετείται για ωρίμανση σε κεραμικά δοχεία για 6-12 μήνες. Έχει μια σκουρόχρωμη επικάλυψη που αφαιρείται πριν την κατανάλωση.

Η κατεργασία αυτή με τη μούργα σχηματίζει μια σκούρα, κολλώδη κρούστα στο κεφάλι του τυριού, και προσδίδει ιδιαίτερη γεύση σε σχέση με τα υπόλοιπα κεφαλοτύρια.

Ενεργόποίηση των πρόσθετων του K2
Login to post comments