(0 ψήφοι)

Βωλάκι ή Βολάκι ή Κεφαλάκι

Ένα κρεμώδες επιτραπέζιο τυρί που έχει ως βάση την Πετρωτή και παίρνει το όνομα του από το στρογγυλό σε σχήμα μπάλας σχήμα του.

Όταν η πετρωτή είναι έτοιμη, θρυμματίζεται, και, αφού προστεθεί αλάτι, αναπλάθεται σε μικρά μπαλάκια (περίπου στο μέγεθος μιας γροθιάς).

Στη συνέχεια, τοποθετείται σε σακούλες (τσαντίλες ή πανιά) και κρεμιέται έξω, σε δροσερούς, σκιερούς χώρους, όπου οι συνθήκες το βοηθούν να στραγγίσει και να ξεραθεί ακόμα περισσότερο.

Ενεργόποίηση των πρόσθετων του K2
Login to post comments