Μαρινάτη Ντομάτα με Βασιλικό και Καλαμάρι Ψητό

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Στήλη «Με τις ντομάτες…»
Πηγή: Περιοδικό «ΒΗΜΑ Gourmet», Τεύχος 44, Ιούνιος 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 250 γραμ. καλαμάρια, καθαρισμένα
    • 1 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
    • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • Λίγο σιρόπι μπαλσάμικο
  • Εκτέλεση:
    • Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες βάζοντάς τες σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε άφθονο νερό με πάγο.
    • Τις κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια, τις βάζουμε σε ένα μπολ, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
    • Προσθέτουμε τον βασιλικό και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες για να πάρει το άρωμα του βασιλικού.
    • Ψήνουμε τα καλαμάρια στην ψηστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, ώσπου να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.
    • Περιχύνουμε το φαγητό με το σιρόπι και σερβίρουμε.

    Tip: Τα καλαμάρια δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο, γιατί σκληραίνουν.
    Επίσης, τρώγονται πάντα ζεστά, διότι, αν τα αφήσετε να κρυώσουν, η σάρκα τους θα σας θυμίζει λάστιχο.

  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments