Συνταγή: Κωνσταντίνα Φάκλαρη, Στήλη «Με τις ντομάτες…»
Πηγή: Περιοδικό «ΒΗΜΑ Gourmet», Τεύχος 44, Ιούνιος 2010
Μαρινάτη Ντομάτα με Βασιλικό και Καλαμάρι Ψητό
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 250 γραμ. καλαμάρια, καθαρισμένα
- 1 φλιτζ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγο σιρόπι μπαλσάμικο
-
Εκτέλεση:
- Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες βάζοντάς τες σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε άφθονο νερό με πάγο.
- Τις κόβουμε στα τέσσερα, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σπόρια, τις βάζουμε σε ένα μπολ, αλατίζουμε, πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό και το βάζουμε στο ψυγείο για 8 ώρες για να πάρει το άρωμα του βασιλικού.
- Ψήνουμε τα καλαμάρια στην ψηστιέρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, ώσπου να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές.
- Περιχύνουμε το φαγητό με το σιρόπι και σερβίρουμε.
Tip: Τα καλαμάρια δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο, γιατί σκληραίνουν.
Επίσης, τρώγονται πάντα ζεστά, διότι, αν τα αφήσετε να κρυώσουν, η σάρκα τους θα σας θυμίζει λάστιχο. - Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 863 φορές
Login to post comments