Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου
Πηγή: Περιοδικό «Gourmet», Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» Τεύχος 78, 4 Ιουλίου 2010
Φρέσκο Καλαμάρι Ροδέλα Γεμιστό με 2 Κιμάδες, Κουκουνάρι και Κορινθιακή Σταφίδα
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 4 μεσαία καλαμάρια
- 150 γρ. χοιρινό κιμά
- 150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- Τα πόδια από τα καλαμάρια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδα
- 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 30 ml ούζο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 3 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρους, ψιλοκομμένη
- 300 ml μοσχαρίσιο ζωμό
- Αλάτι, πιπέρι
-
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα πόδια από τα καλαμάρια και τους 2 κιμάδες.
- Προσθέτουμε το δυόσμο και σβήνουμε με το ούζο.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τελειώνουμε το μείγμα.
- Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
- Λαδώνουμε τα καλαμάρια και τα περνάμε από σχάρα.
- Τα κόβουμε ροδέλες και τα στρώνουμε σε ταψί, ελαφρώς λαδωμένο.
- Γεμίζουμε τις ροδέλες με τον κιμά και
φουρνίζουμε για 3 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
- Στολίζουμε με μία μεγάλη σταγόνα γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
Διαβάστηκε 888 φορές
Login to post comments