Φρέσκο Καλαμάρι Ροδέλα Γεμιστό με 2 Κιμάδες, Κουκουνάρι και Κορινθιακή Σταφίδα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου
Πηγή: Περιοδικό «Gourmet», Εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» Τεύχος 78, 4 Ιουλίου 2010

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 4 μεσαία καλαμάρια
    • 150 γρ. χοιρινό κιμά
    • 150 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
    • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • Τα πόδια από τα καλαμάρια ψιλοκομμένα
    • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
    • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδα
    • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο, ψιλοκομμένο
    • 30 ml ούζο
    • 80 ml ελαιόλαδο
    • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα, χωρίς φλούδα και σπόρους, ψιλοκομμένη
    • 300 ml μοσχαρίσιο ζωμό
    • Αλάτι, πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα πόδια από τα καλαμάρια και τους 2 κιμάδες.
    • Προσθέτουμε το δυόσμο και σβήνουμε με το ούζο.
    • Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τελειώνουμε το μείγμα.
    • Αλατοπιπερώνουμε και στο τέλος ρίχνουμε το κουκουνάρι και τις σταφίδες.
    • Λαδώνουμε τα καλαμάρια και τα περνάμε από σχάρα.
    • Τα κόβουμε ροδέλες και τα στρώνουμε σε ταψί, ελαφρώς λαδωμένο.
    • Γεμίζουμε τις ροδέλες με τον κιμά και φουρνίζουμε για 3 λεπτά πριν το σερβίρισμα.
    • Στολίζουμε με μία μεγάλη σταγόνα γιαούρτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες: 4
Login to post comments