Γεώργιος Κιουλάφης
Νάξος
Γλυκό Παπυλώνα
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κιλό φλούδες παπυλώνα
- Λίγο χυμό λεμονιού
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
-
Εκτέλεση:
- Ξύνουμε με τρίφτη την παπυλώνα, τα πλένουμε και παίρνουμε τις φλούδες τις οποίες τις κόβουμε σε μικρές φετούλες.
- Βράζουμε για 7 λεπτά επί 3 φορές τις παπυλώνες και κάθε φορά αλλάζουμε το νερό.
- Θα πρέπει να μαλακώσει.
- Στεγνώνουμε στη πετσέτα.
- Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά και προσθέτουμε την παπυλώνα και ρίχνουμε και λίγο από το ξύσμα παπυλώνας.
- Σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγο.
- Την επόμενη ξαναδένουμε το γλυκό και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 4449 φορές
Login to post comments