Ψάρια Μαρινάτα
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Ιωάννης Παπακωνσταντής
Νάξος
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 κιλό ψάρια (γόπες, μπαρμπούνια, λιθρίνια κ.λπ.)
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 λεμόνι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δεντρολίβανο
2 φύλλα δάφνη
4 κουταλιές αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε 1 φλιτζάνι λάδι και μόλις αρχίσει να καίει το λάδι ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι να διαλυθεί καλά.
Ρίχνουμε το ξύδι, 1 φλιτζάνι νερό, σκόρδο, δεντρολίβανο, δάφνη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε λίγα λεπτά, ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τα ψάρια στην πιατέλα.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
1127
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή