Ιωάννης Παπακωνσταντής
Νάξος
Ψάρια Μαρινάτα
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κιλό ψάρια (γόπες, μπαρμπούνια, λιθρίνια κ.λπ.)
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ξύδι
- 1 λεμόνι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά δεντρολίβανο
- 2 φύλλα δάφνη
- 4 κουταλιές αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
-
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
- Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε 1 φλιτζάνι λάδι και μόλις αρχίσει να καίει το λάδι ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι να διαλυθεί καλά.
- Ρίχνουμε το ξύδι, 1 φλιτζάνι νερό, σκόρδο, δεντρολίβανο, δάφνη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά, ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τα ψάρια στην πιατέλα.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1120 φορές
Login to post comments