Ψάρια Μαρινάτα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Ιωάννης Παπακωνσταντής
Νάξος

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κιλό ψάρια (γόπες, μπαρμπούνια, λιθρίνια κ.λπ.)
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1/2 φλιτζάνι ξύδι
    • 1 λεμόνι
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • 1 κουταλιά δεντρολίβανο
    • 2 φύλλα δάφνη
    • 4 κουταλιές αλεύρι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
  • Εκτέλεση:
    • Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
    • Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    • Σε καθαρό τηγάνι ρίχνουμε 1 φλιτζάνι λάδι και μόλις αρχίσει να καίει το λάδι ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι να διαλυθεί καλά.
    • Ρίχνουμε το ξύδι, 1 φλιτζάνι νερό, σκόρδο, δεντρολίβανο, δάφνη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
    • Αφήνουμε λίγα λεπτά, ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από τα ψάρια στην πιατέλα.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments