Ιωάννης Παπακωνσταντής
Νάξος
Κατσικάκι (Ρίφι) Κοκκινιστό με Μακαρόνια
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 2 κιλά κατσικάκι (ρίφι)
- 4 κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 500 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- Λίγη κανέλλα
- Μερικά γαρύφαλλα
- Λίγο μπαχάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μισό κιλό μακαρόνια Νο 6
-
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε την ντόματα, ένα φλιτζάνι νερό, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά.
- Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κατσικάκι, με τριμμένο τυρί αρσενικό Ορεινής Νάξου.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 3008 φορές
Login to post comments