Κατσικάκι (Ρίφι) Κοκκινιστό με Μακαρόνια

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Ιωάννης Παπακωνσταντής
Νάξος

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 2 κιλά κατσικάκι (ρίφι)
    • 4 κρεμμύδια
    • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 500 γρ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
    • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
    • Λίγη κανέλλα
    • Μερικά γαρύφαλλα
    • Λίγο μπαχάρι
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • 1 φύλλο δάφνης
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Μισό κιλό μακαρόνια Νο 6
  • Εκτέλεση:
    • Ζεσταίνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι, σβήνουμε με το κρασί.
    • Προσθέτουμε την ντόματα, ένα φλιτζάνι νερό, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά.
    • Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
    • Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγο λάδι ή βούτυρο.
    • Σερβίρουμε τα μακαρόνια με το κατσικάκι, με τριμμένο τυρί αρσενικό Ορεινής Νάξου.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments