Μακαρούνες Καρπάθου
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι τύπου 90%
300 γρ. αλεύρι τύπου 70%
Λίγη μαγιά (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα αλεύρια.
Προσθέτουμε νερό εως ότου γίνει μία ζύμη σφικτή.
Κόβουμε μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε σε κλώνο.
Κόβουμε τον κλώνο σε κομμάτια έως 5 εκατοστά και τα τραβάμε με τα δάχτυλα.
Όταν ολοκληρωθεί αυτό έχουμε βάλει ταυτόχρονα νερό να ζεσταίνει και τις ψήνουμε.
Όταν ψηθούν στρώνουμε στο πιάτο μυζήθρα ξερή τριμμένη, στρώση μακαρούνες, πάλι τυρί και κρεμμύδι τσικνωτό.
Για το κρεμμύδι: Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο.
Όταν ροδίσει προσθέτουμε βούτυρο γάλακτος και λίγο φυτίνη. Καλή όρεξη.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
1557
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή