Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Μακαρούνες Καρπάθου
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κιλό αλεύρι τύπου 90%
- 300 γρ. αλεύρι τύπου 70%
- Λίγη μαγιά (προαιρετικά)
-
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τα αλεύρια.
- Προσθέτουμε νερό εως ότου γίνει μία ζύμη σφικτή.
- Κόβουμε μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε σε κλώνο.
- Κόβουμε τον κλώνο σε κομμάτια έως 5 εκατοστά και τα τραβάμε με τα δάχτυλα.
- Όταν ολοκληρωθεί αυτό έχουμε βάλει ταυτόχρονα νερό να ζεσταίνει και τις ψήνουμε.
- Όταν ψηθούν στρώνουμε στο πιάτο μυζήθρα ξερή τριμμένη, στρώση μακαρούνες, πάλι τυρί και κρεμμύδι τσικνωτό.
- Για το κρεμμύδι: Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο.
- Όταν ροδίσει προσθέτουμε βούτυρο γάλακτος και λίγο φυτίνη. Καλή όρεξη.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1553 φορές
Login to post comments