Μακαρούνες Καρπάθου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κιλό αλεύρι τύπου 90%
    • 300 γρ. αλεύρι τύπου 70%
    • Λίγη μαγιά (προαιρετικά)
  • Εκτέλεση:
    • Ανακατεύουμε τα αλεύρια.
    • Προσθέτουμε νερό εως ότου γίνει μία ζύμη σφικτή.
    • Κόβουμε μικρά κομματάκια και τα πλάθουμε σε κλώνο.
    • Κόβουμε τον κλώνο σε κομμάτια έως 5 εκατοστά και τα τραβάμε με τα δάχτυλα.
    • Όταν ολοκληρωθεί αυτό έχουμε βάλει ταυτόχρονα νερό να ζεσταίνει και τις ψήνουμε.
    • Όταν ψηθούν στρώνουμε στο πιάτο μυζήθρα ξερή τριμμένη, στρώση μακαρούνες, πάλι τυρί και κρεμμύδι τσικνωτό.
    • Για το κρεμμύδι: Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο.
    • Όταν ροδίσει προσθέτουμε βούτυρο γάλακτος και λίγο φυτίνη. Καλή όρεξη.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments