Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Κουλούρια Καρπάθου με Σουσάμι
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 4 φακελάκια μαγιά
- 1 φλυτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα τριμμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα 1/2 κιλό
- Σουσάμι
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 1/2 κιλό σουσάμι
- Χλιαρό νερό
-
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί για να γίνει η ζύμη εύπλαστη.
- Τη χωρίζουμε σε μπαλίτσες και φτιάχνουμε κλώνους τους οποίους τους κυλάμε για λίγο στο βρεγμένο σουσάμι μέχρι να καλυφθούν από αυτό και τέλος τους κλείνουμε σε στρογγυλά κουλούρια.
- Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 5953 φορές
Login to post comments