Κουλούρια Καρπάθου με Σουσάμι

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1 1/2 φλυτζάνι λάδι
    • 4 φακελάκια μαγιά
    • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα τριμμένη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα 1/2 κιλό
    • Σουσάμι
    • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
    • 1/2 κιλό σουσάμι
    • Χλιαρό νερό
  • Εκτέλεση:
    • Ζυμώνουμε το αλεύρι με τη μαγιά και όλα τα υπόλοιπα υλικά προσθέτοντας όσο νερό χρειαστεί για να γίνει η ζύμη εύπλαστη.
    • Τη χωρίζουμε σε μπαλίτσες και φτιάχνουμε κλώνους τους οποίους τους κυλάμε για λίγο στο βρεγμένο σουσάμι μέχρι να καλυφθούν από αυτό και τέλος τους κλείνουμε σε στρογγυλά κουλούρια.
    • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν αρκετά.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments