Ντολμάδες Καρπάθου
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
300 γρ. αμπελόφυλλα
1/2 κιλό κιμά χοιρινό
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2 φρέσκα κρεμμύδια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
Χυμό από ένα λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Εκτέλεση:
Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το λάδι και τον κιμά.
Προσθέτουμε το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.
Βράζουμε το μίγμα για 5 λεπτά.
Τυλίγουμε κάθε φύλλο με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα.
Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα κυκλικά και κοντά το ένα με το άλλο.
Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και 2 φλυτζάνια νερό.
Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου και μέχρι να απορροφήσουν όλο το νερό.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
1608
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή