Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Ντολμάδες Καρπάθου
Additional Info
-
Υλικά:
- 300 γρ. αμπελόφυλλα
- 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κύμινο
-
Εκτέλεση:
- Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το λάδι και τον κιμά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.
- Βράζουμε το μίγμα για 5 λεπτά.
- Τυλίγουμε κάθε φύλλο με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα.
- Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα κυκλικά και κοντά το ένα με το άλλο.
- Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και 2 φλυτζάνια νερό.
- Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου και μέχρι να απορροφήσουν όλο το νερό.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Read 1606 times
Login to post comments