Ντολμάδες Καρπάθου

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 300 γρ. αμπελόφυλλα
    • 1/2 κιλό κιμά χοιρινό
    • 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
    • 2 φρέσκα κρεμμύδια
    • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
    • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι
    • Χυμό από ένα λεμόνι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Κύμινο
  • Εκτέλεση:
    • Ζεματίζουμε τα αμπελόφυλλα σε αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    • Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα με το λάδι και τον κιμά.
    • Προσθέτουμε το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λεμόνι.
    • Βράζουμε το μίγμα για 5 λεπτά.
    • Τυλίγουμε κάθε φύλλο με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα.
    • Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα κυκλικά και κοντά το ένα με το άλλο.
    • Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και 2 φλυτζάνια νερό.
    • Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου και μέχρι να απορροφήσουν όλο το νερό.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments