Ρεβύθια με Ρύζι

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 500 γρ. ρεβύθια
    • 1/2 φλυτζάνι λάδι
    • 1 φλυτζάνι ρύζι
    • 1 κρεμμύδι μεγάλο
    • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
    • 2 ώριμες ντομάτες
    • 1 κουταλάκι σόδα
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Κύμινο
    • 2-3 φύλλα δάφνης
  • Εκτέλεση:
    • Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό μαζί με τη σόδα, από το προηγούμενο βράδυ.
    • Το πρωί τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στη φωτιά με νερό να μαλακώσουν.
    • Μόλις αρχίσουν να βράζουν αφαιρούμε τους αφρούς που βγάζουν.
    • Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά και μετά τα στραγγίζουμε και βάζουμε καινούριο νερό.
    • Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και κατόπιν τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια.
    • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις τομάτες.
    • Μόλις ψηθούν τα ρεβύθια ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ψηθεί.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments