Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Ρεβύθια με Ρύζι
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 500 γρ. ρεβύθια
- 1/2 φλυτζάνι λάδι
- 1 φλυτζάνι ρύζι
- 1 κρεμμύδι μεγάλο
- 2 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1 κουταλάκι σόδα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κύμινο
- 2-3 φύλλα δάφνης
-
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό μαζί με τη σόδα, από το προηγούμενο βράδυ.
- Το πρωί τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στη φωτιά με νερό να μαλακώσουν.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν αφαιρούμε τους αφρούς που βγάζουν.
- Τα αφήνουμε να βράσουν αρκετά και μετά τα στραγγίζουμε και βάζουμε καινούριο νερό.
- Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και κατόπιν τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα ρεβύθια.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τις τομάτες.
- Μόλις ψηθούν τα ρεβύθια ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ψηθεί.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1045 φορές
Login to post comments