Ν. Παπαδόπουλος
Κοινότητα Φολεγάνδρου
Ματσάτα με Κόκκορα
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κόκκορας
- Φρέσκια ντομάτα
- Αλεύρι
- Αλάτι
- Λάδι
- Μπαχαρικά
- Ξερό λαδοτύρι τριμμένο
- Ματσάτα (χειροποίητα φρέσκα μακαρόνια)
-
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε ζύμη σφιχτή και ανοίγουμε χοντρό φύλλο, το αλευρώνουμε καλά και το τυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 0,3 εκ. και βράζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
- Σουρώνουμε και σερβίρουμε ζεστά τα μακαρόνια με τριμμένο λαδοτύρι και κόκκορα κοκκινιστό.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 842 φορές
Login to post comments