Ματσάτα με Κόκκορα

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)

Ν. Παπαδόπουλος
Κοινότητα Φολεγάνδρου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κόκκορας
    • Φρέσκια ντομάτα
    • Αλεύρι
    • Αλάτι
    • Λάδι
    • Μπαχαρικά
    • Ξερό λαδοτύρι τριμμένο
    • Ματσάτα (χειροποίητα φρέσκα μακαρόνια)
  • Εκτέλεση:
    • Ζυμώνουμε ζύμη σφιχτή και ανοίγουμε χοντρό φύλλο, το αλευρώνουμε καλά και το τυλίγουμε σε ρολό.
    • Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 0,3 εκ. και βράζουμε για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει.
    • Σουρώνουμε και σερβίρουμε ζεστά τα μακαρόνια με τριμμένο λαδοτύρι και κόκκορα κοκκινιστό.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments