Κατσίκι Γεμιστό

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κατσίκι 8 κιλά περίπου
    • 1 κατσικίσια συκωταριά
    • 2-3 κρεμμύδια ξερά
    • 1 κιλό ρύζι
    • 1/2 κιλό χόνδρο
    • 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
    • 1/2 ξύλο κανέλλα
    • 3-4 γαρύφαλλα
    • 1 φλυτζάνι λάδι
    • 1 λεμόνι
    • 4 ποτήρια νερό
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Κύμινο
    • Μοσχοκάρυδο
  • Εκτέλεση:
    • Αφαιρούμε το κεφάλι από το κατσίκι και κρατάμε το κουφάρι (σώμα).
    • Το πλένουμε, το τρίβουμε καλά με το λεμόνι και το αλατοπιπερώνουμε.
    • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τη συκωταριά ψιλοκομμένα.
    • Προσθέτουμε το νερό, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
    • Όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι και το χόνδρο και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό.
    • Γεμίζουμε το κατσίκι και το βάζουμε σε ταψί με λίγο νέρο.
    • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 4 ώρες περίπου.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments