Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Κατσίκι Γεμιστό
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κατσίκι 8 κιλά περίπου
- 1 κατσικίσια συκωταριά
- 2-3 κρεμμύδια ξερά
- 1 κιλό ρύζι
- 1/2 κιλό χόνδρο
- 2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
- 1/2 ξύλο κανέλλα
- 3-4 γαρύφαλλα
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 1 λεμόνι
- 4 ποτήρια νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κύμινο
- Μοσχοκάρυδο
-
Εκτέλεση:
- Αφαιρούμε το κεφάλι από το κατσίκι και κρατάμε το κουφάρι (σώμα).
- Το πλένουμε, το τρίβουμε καλά με το λεμόνι και το αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τη συκωταριά ψιλοκομμένα.
- Προσθέτουμε το νερό, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
- Όταν βράσει ρίχνουμε το ρύζι και το χόνδρο και τα αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το νερό.
- Γεμίζουμε το κατσίκι και το βάζουμε σε ταψί με λίγο νέρο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 4 ώρες περίπου.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1091 φορές
Login to post comments