Κοπέλες Καρπάθου (Σπανακόπιτες)
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(1 Ψήφος)
Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 κιλό σπανάκι
1 κιλό σέσκουλα ή μερολάχανα
2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι λάδι
1/2 φλυτζάνι ρύζι
Αλάτι
Πιπέρι
Κύμινο
Για τη ζύμη:
1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας μαγιά
1 φλυτζάνι λάδι
Λίγο αλάτι και χλιαρό νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.
Τα κόβουμε και τα τρίβουμε με λίγο αλάτι.
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μίγμα είναι έτοιμο.
Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά με το χλιαρό νερό.
Χρησιμοποιούμε τόσο νερό μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο.
Σε κάθε ένα φύλλο βάζουμε λίγο μίγμα και ενώνουμε τις άκρες.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
1138
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή