Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου
Κοπέλες Καρπάθου (Σπανακόπιτες)
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κιλό σπανάκι
- 1 κιλό σέσκουλα ή μερολάχανα
- 2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι λάδι
- 1/2 φλυτζάνι ρύζι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κύμινο
- Για τη ζύμη:
- 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
- 1 φλυτζάνι λάδι
- Λίγο αλάτι και χλιαρό νερό
-
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.
- Τα κόβουμε και τα τρίβουμε με λίγο αλάτι.
- Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μίγμα είναι έτοιμο.
- Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά με το χλιαρό νερό.
- Χρησιμοποιούμε τόσο νερό μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο.
- Σε κάθε ένα φύλλο βάζουμε λίγο μίγμα και ενώνουμε τις άκρες.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1135 φορές
Login to post comments