Κοπέλες Καρπάθου (Σπανακόπιτες)

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(1 Ψήφος)

Γεώργιος Μαγιάφης
Σύλλογος Εστιατόρων Καρπάθου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κιλό σπανάκι
    • 1 κιλό σέσκουλα ή μερολάχανα
    • 2-3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
    • 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
    • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1 φλυτζάνι λάδι
    • 1/2 φλυτζάνι ρύζι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Κύμινο
    • Για τη ζύμη:
    • 1 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
    • 1 φλυτζάνι λάδι
    • Λίγο αλάτι και χλιαρό νερό
  • Εκτέλεση:
    • Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα.
    • Τα κόβουμε και τα τρίβουμε με λίγο αλάτι.
    • Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και το μίγμα είναι έτοιμο.
    • Βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το αλάτι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε σιγά με το χλιαρό νερό.
    • Χρησιμοποιούμε τόσο νερό μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη.
    • Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρές μπαλίτσες, τις οποίες ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο.
    • Σε κάθε ένα φύλλο βάζουμε λίγο μίγμα και ενώνουμε τις άκρες.
    • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments