Βικ. Λογοθέτου
Δήμος Τήλου
Γεμιστό Κατσίκι στο Φούρνο
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- Κατσίκι
- 1 κρεμμύδι
- 1 ντομάτα
- Ελαιόλαδο
- Ρύζι
- Άνηθο
- Αλάτι
- Πιπέρι
-
Εκτέλεση:
- Βγάζουμε τα πόδια από το κατσίκι, ή αν θέλουμε αφήνουμε σταυρωτά δύο πόδια (ένα μπρος-ένα πίσω), πλένουμε το κατσίκι, το αλατοπιπερώνουμε μέσα-έξω και το αφήνουμε για να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Κόβουμε ένα κρεμμύδι, τεμαχίζουμε μία ντομάτα και τα σοτάρουμε στο λάδι με άνηθο και ταυτόχρονα ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια του.
- Τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά, μαζί με το ρύζι.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε και κύμινο.
- Γεμίζουμε το κατσίκι με τη γέμιση και το βάζουμε από βραδίς σε χαμηλή φωτιά (100 oC) μέχρι την επόμενη ημέρα, στο φούρνο.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1043 φορές
Login to post comments