Καθαρίζουμε
καλά το κεφάλι, το πλένουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με πολύ νερό.
Το
αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι εύκολο να αφαιρέσουμε το κρέας του, στην
συνέχεια κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
Σουρώνουμε
το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρέας, όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι και
το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν.
Όταν
βράσουν αρκετά σουρώνουμε πάλι το κρέας και το τοποθετούμε στο μπολ.
Στο
ζωμό που έχει μείνει αφού αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά, προσθέτουμε ένα ποτήρι ξύδι
και την ζαφορά, το ρίχνουμε πάνω στο κρέας προσπαθώντας να σκεπαστεί.
Την
ζαφορά την ζεσταίνουμε και της ρίχνουμε νερό, την αφήνουμε λίγο να βγάλει το
χρώμα της και την σουρώνουμε.
Εφόσον κρυώσει ο ζωμός πήζει.