Τσιλαδιά (Πηχτή)

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

ΚΕΠ Κοινότητας Ανάφης

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κεφάλι γουρουνιού
    • 1 κιλό κρέας (σπάλα)
    • Μπαχάρια, γαρύφαλλο, πιπέρι ολόκληρο, δάφνη
    • Αλάτι
    • 2 μεγάλα λεμόνια
    • Ζαφορά Ανάφης (σαφράν)
    • 1 ποτήρι ξύδι
  • Εκτέλεση:
    • Καθαρίζουμε καλά το κεφάλι, το πλένουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με πολύ νερό.
    • Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι εύκολο να αφαιρέσουμε το κρέας του, στην συνέχεια κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
    • Σουρώνουμε το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρέας, όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι και το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν.
    • Όταν βράσουν αρκετά σουρώνουμε πάλι το κρέας και το τοποθετούμε στο μπολ.
    • Στο ζωμό που έχει μείνει αφού αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά, προσθέτουμε ένα ποτήρι ξύδι και την ζαφορά, το ρίχνουμε πάνω στο κρέας προσπαθώντας να σκεπαστεί.
    • Την ζαφορά την ζεσταίνουμε και της ρίχνουμε νερό, την αφήνουμε λίγο να βγάλει το χρώμα της και την σουρώνουμε.
      Εφόσον κρυώσει ο ζωμός πήζει.
    • Διατηρείται στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments