ΚΕΠ Κοινότητας Ανάφης
Τσιλαδιά (Πηχτή)
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κεφάλι γουρουνιού
- 1 κιλό κρέας (σπάλα)
- Μπαχάρια, γαρύφαλλο, πιπέρι ολόκληρο, δάφνη
- Αλάτι
- 2 μεγάλα λεμόνια
- Ζαφορά Ανάφης (σαφράν)
- 1 ποτήρι ξύδι
-
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε καλά το κεφάλι, το πλένουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με πολύ νερό.
- Το αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι εύκολο να αφαιρέσουμε το κρέας του, στην συνέχεια κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
- Σουρώνουμε το ζωμό σε άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρέας, όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι και το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Όταν βράσουν αρκετά σουρώνουμε πάλι το κρέας και το τοποθετούμε στο μπολ.
- Στο ζωμό που έχει μείνει αφού αφαιρέσουμε τα μπαχαρικά, προσθέτουμε ένα ποτήρι ξύδι και την ζαφορά, το ρίχνουμε πάνω στο κρέας προσπαθώντας να σκεπαστεί.
- Την
ζαφορά την ζεσταίνουμε και της ρίχνουμε νερό, την αφήνουμε λίγο να βγάλει το
χρώμα της και την σουρώνουμε.
Εφόσον κρυώσει ο ζωμός πήζει. - Διατηρείται στο ψυγείο για πολλές ημέρες.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1816 φορές
Login to post comments