Μελιτερά Ανάφης

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

ΚΕΠ Κοινότητας Ανάφης

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
    • 5 αυγά
    • 1 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
    • ½ κιλό ζάχαρη
    • ½ πακέτο βούτυρο
    • Λίγη μαστίχα
    • Κανέλλα – βανίλια

    Φύλο:
    ½ αλεύρι
    Λίγο λάδι
    Τσικουδιά (τσίπουρο)
    Λεμόνι
    Αλάτι

  • Εκτέλεση:
    • Λιώνουμε την μυζήθρα με το πιρούνι.
    • Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την ζάχαρη, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιμιγδάλι.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο (όταν η μυζήθρα είναι αποβουτυρωμένη).
    • Ανοίγουμε το φύλο και το κόβουμε στρογγυλά διαμέτρου περίπου 10 cm, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση και τσιμπάμε το φύλο γύρω – γύρω.
    • Ψήνουμε τα μελιτερά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments