ΚΕΠ Κοινότητας Ανάφης
Μελιτερά Ανάφης
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα
- 5 αυγά
- 1 φλυτζ. σιμιγδάλι ψιλό
- ½ κιλό ζάχαρη
- ½ πακέτο βούτυρο
- Λίγη μαστίχα
- Κανέλλα – βανίλια
Φύλο:
½ αλεύρι
Λίγο λάδι
Τσικουδιά (τσίπουρο)
Λεμόνι
Αλάτι -
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε την μυζήθρα με το πιρούνι.
- Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, την ζάχαρη, την μαστίχα κοπανισμένη και το σιμιγδάλι.
- Προσθέτουμε το βούτυρο (όταν η μυζήθρα είναι αποβουτυρωμένη).
- Ανοίγουμε το φύλο και το κόβουμε στρογγυλά διαμέτρου περίπου 10 cm, βάζουμε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση και τσιμπάμε το φύλο γύρω – γύρω.
- Ψήνουμε τα μελιτερά σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1703 φορές
Login to post comments