Μαρίδες Λιαστές

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Δήμος Ίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • Μαρίδες 
    • Αλάτι – ξύδι
  • Εκτέλεση:
    • Πλένουμε καλά τις μαρίδες και αφήνουμε να στεγνώσουν.
    • Μετά τις περνάμε με αλάτι και λίγο ξύδι.
    • Τις δένουμε με λεπτό σκοινάκι από την ουρά, τη μία δίπλα στην άλλη και τις αφήνουμε σε μέρος που το βλέπει πολύ ο ήλιος.
    • Ανάλογα με την εποχή, τις αφήνουμε 3-4 ημέρες και μετά τις τοποθετούμε σε σκιερό και ξηρό μέρος.
    • Διατηρούνται για περίπου ένα μήνα μετά και μπορούμε να τις καταναλώσουμε αφού τις ψήσουμε για λίγο στα κάρβουνα.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments