Κρέας με Ρεβύθια (Γίδα ή Μοσχάρι)
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Δήμος Ίου
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 κιλό κρέας για βραστό (γίδα ή μοσχάρι)
½ κιλό ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
5-6 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή 3 κουταλιές πελτέ
Αλάτι – πιπέρι
Μπαχάρι
1 κομμάτι ξύλο κανέλλας
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό για να μουλιάσουν.
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Σωτάρουμε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια και κατόπιν ρίχνουμε τόσο νερό όσο να το σκεπάσει και σιγοβράζουμε.
Ρίχνουμε τις ντομάτες ή τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το ξύλο κανέλλας.
Μόλις το κρέας μισοβράσει, ρίχνουμε και τα ρεβύθια.
Μόλις βράσουν και τα ρεβύθια, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Στο φαγητό αυτό τα ρεβύθια μπορούν να αντικατασταθούν με μακαρόνια ή πατάτες.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
2880
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή