Κρέας με Ρεβύθια (Γίδα ή Μοσχάρι)

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Δήμος Ίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κιλό κρέας για βραστό (γίδα ή μοσχάρι) 
    • ½ κιλό ρεβύθια
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • 5-6 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή 3 κουταλιές πελτέ
    • Αλάτι – πιπέρι
    • Μπαχάρι
    • 1 κομμάτι ξύλο κανέλλας
  • Εκτέλεση:
    • Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό για να μουλιάσουν.
    • Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
    • Σωτάρουμε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια και κατόπιν ρίχνουμε τόσο νερό όσο να το σκεπάσει και σιγοβράζουμε.
    • Ρίχνουμε τις ντομάτες ή τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το ξύλο κανέλλας.
    • Μόλις το κρέας μισοβράσει, ρίχνουμε και τα ρεβύθια.
    • Μόλις βράσουν και τα ρεβύθια, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε.
    • Στο φαγητό αυτό τα ρεβύθια μπορούν να αντικατασταθούν με μακαρόνια ή πατάτες.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments