Δήμος Ίου
Κρέας με Ρεβύθια (Γίδα ή Μοσχάρι)
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κιλό κρέας για βραστό (γίδα ή μοσχάρι)
- ½ κιλό ρεβύθια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 5-6 φρέσκιες ντομάτες τριμμένες ή 3 κουταλιές πελτέ
- Αλάτι – πιπέρι
- Μπαχάρι
- 1 κομμάτι ξύλο κανέλλας
-
Εκτέλεση:
- Βάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε νερό για να μουλιάσουν.
- Πλένουμε και κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
- Σωτάρουμε το κρέας μαζί με τα κρεμμύδια και κατόπιν ρίχνουμε τόσο νερό όσο να το σκεπάσει και σιγοβράζουμε.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες ή τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και το ξύλο κανέλλας.
- Μόλις το κρέας μισοβράσει, ρίχνουμε και τα ρεβύθια.
- Μόλις βράσουν και τα ρεβύθια, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για περίπου 5 λεπτά και σερβίρουμε.
- Στο φαγητό αυτό τα ρεβύθια μπορούν να αντικατασταθούν με μακαρόνια ή πατάτες.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 2870 φορές
Login to post comments