Γεμιστά ή Σκαλτσούνια Ανάφης

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

ΚΕΠ Κοινότητας Ανάφης

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • Αλεύρι
    • Λάδι
    • Ξύδι
    • Αλάτι

    Γέμιση:
    10 φλυτζ. σουσάμι
    5 φλυτζ. φρυγανιά
    Κανέλλα - γαρύφαλλα
    Μοσχοκάρυδο
    Πορτοκάλι τριμμένο

    Σιρόπι:
    8 φλυτζ. ζάχαρη
    4 φλυτζ. νερό
    4 φλυτζ. μέλι

  • Εκτέλεση:
    • Καβουρδίζουμε το σουσάμι μέχρι να ροδοκοκκινίσει, στην συνέχεια το κοπανάμε σε γουδί, προσθέτουμε στο σουσάμι την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο πορτοκάλι.
    • Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει μία βράσει και όταν κρυώσει προσθέτουμε το μίγμα του σουσαμιού, το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε ένα βράδυ.
    • Στην συνέχεια ανοίγουμε φύλο και κόβουμε το φύλο στρογγυλά διαμέτρου 10 cm.
    • Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε το φύλο στα δύο.
    • Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
    • Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments