ΚΕΠ Κοινότητας Ανάφης
Γεμιστά ή Σκαλτσούνια Ανάφης
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- Αλεύρι
- Λάδι
- Ξύδι
- Αλάτι
Γέμιση:
10 φλυτζ. σουσάμι
5 φλυτζ. φρυγανιά
Κανέλλα - γαρύφαλλα
Μοσχοκάρυδο
Πορτοκάλι τριμμένοΣιρόπι:
8 φλυτζ. ζάχαρη
4 φλυτζ. νερό
4 φλυτζ. μέλι -
Εκτέλεση:
- Καβουρδίζουμε το σουσάμι μέχρι να ροδοκοκκινίσει, στην συνέχεια το κοπανάμε σε γουδί, προσθέτουμε στο σουσάμι την τριμμένη φρυγανιά, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο πορτοκάλι.
- Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να πάρει μία βράσει και όταν κρυώσει προσθέτουμε το μίγμα του σουσαμιού, το ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε ένα βράδυ.
- Στην συνέχεια ανοίγουμε φύλο και κόβουμε το φύλο στρογγυλά διαμέτρου 10 cm.
- Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε το φύλο στα δύο.
- Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Όταν κρυώσουν λίγο τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 2002 φορές
Login to post comments