Παστέλι
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Δήμος Ίου
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 κιλό μέλι
1 κιλό σουσάμι
600 γρ. ζάχαρη
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
200 γρ. αμύγδαλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Σε μεγάλο καζάνι και με δυνατή φωτιά βάζουμε το μέλι τη ζάχαρη και το αμύγδαλο και τα ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να καραμελώσουν.
Μετά κατεβάζουμε το καζάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι λίγο λίγο και το ξύσμα πορτοκαλιού, πάντα ανακατεύοντας έντονα.
Όταν δέσει το μείγμα και όσο ακόμη είναι ζεστό, το ρίχνουμε στο ειδικό ξύλινο πλατώ (πλαστήρα) και το απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια.
Όταν κρυώσει λίγο, κόβουμε τα παστέλια σε ρομβοειδή κομμάτια και τα τυλίγουμε σε ειδικό νάυλον.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
1319
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή