Παστέλι

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Δήμος Ίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κιλό μέλι
    • 1 κιλό σουσάμι
    • 600 γρ. ζάχαρη
    • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
    • 200 γρ. αμύγδαλο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • Εκτέλεση:
    • Σε μεγάλο καζάνι και με δυνατή φωτιά βάζουμε το μέλι τη ζάχαρη και το αμύγδαλο και τα ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να καραμελώσουν.
    • Μετά κατεβάζουμε το καζάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το σουσάμι λίγο λίγο και το ξύσμα πορτοκαλιού, πάντα ανακατεύοντας έντονα.
    • Όταν δέσει το μείγμα και όσο ακόμη είναι ζεστό, το ρίχνουμε στο ειδικό ξύλινο πλατώ (πλαστήρα) και το απλώνουμε σε όλη του την επιφάνεια.
    • Όταν κρυώσει λίγο, κόβουμε τα παστέλια σε ρομβοειδή κομμάτια και τα τυλίγουμε σε ειδικό νάυλον.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments