Μυζηθρόπιτες
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Δήμος Ίου
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 Κιλό Νιώτικη μυζήθρα ανάλατη
800 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι
Άρωμα βανίλα
Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
Λίγο λάδι
Λίγο ξύδι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Περνάμε τη μυζήθρα από τον τρίφτη των λαχανικών και την πολτιοποιούμε.
Την αναμειγνύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Για τη ζύμη του φύλλου, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά.
Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη.
Κόβουμε το φύλλο σε μικρά στρογγυλά κομμάτια, τα οποία και τοποθετούμε σε φόρμες ή αν δεν έχουμε σχηματίζουμε με αυτά μικρά καλαθάκια.
Γεμίζουμε την κάθε φόρμα ή καλαθάκι με μια κουταλιά γέμιση και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο μόλις ροδίσει η γέμιση.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
1304
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή