Δήμος Ίου
Μυζηθρόπιτες
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 Κιλό Νιώτικη μυζήθρα ανάλατη
- 800 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 250 γρ. αλεύρι
- Άρωμα βανίλα
- Λίγη μαστίχα κοπανισμένη
Για το φύλλο:
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
Λίγο λάδι
Λίγο ξύδι
Λίγο αλάτι -
Εκτέλεση:
- Περνάμε τη μυζήθρα από τον τρίφτη των λαχανικών και την πολτιοποιούμε.
- Την αναμειγνύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
- Για τη ζύμη του φύλλου, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά.
- Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη.
- Κόβουμε το φύλλο σε μικρά στρογγυλά κομμάτια, τα οποία και τοποθετούμε σε φόρμες ή αν δεν έχουμε σχηματίζουμε με αυτά μικρά καλαθάκια.
- Γεμίζουμε την κάθε φόρμα ή καλαθάκι με μια κουταλιά γέμιση και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς.
- Τα βγάζουμε από τον φούρνο μόλις ροδίσει η γέμιση.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1301 φορές
Login to post comments