Μυζηθρόπιτες

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Δήμος Ίου

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 Κιλό Νιώτικη μυζήθρα ανάλατη
    • 800 γρ. ζάχαρη
    • 4 αυγά
    • 250 γρ. αλεύρι
    • Άρωμα βανίλα 
    • Λίγη μαστίχα κοπανισμένη

    Για το φύλλο:
    1 κιλό αλεύρι
    2 αυγά
    Λίγο λάδι
    Λίγο ξύδι
    Λίγο αλάτι

  • Εκτέλεση:
    • Περνάμε τη μυζήθρα από τον τρίφτη των λαχανικών και την πολτιοποιούμε.
    • Την αναμειγνύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
    • Για τη ζύμη του φύλλου, ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά.
    • Κατόπιν κόβουμε τη ζύμη σε μικρότερα κομμάτια και ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη.
    • Κόβουμε το φύλλο σε μικρά στρογγυλά κομμάτια, τα οποία και τοποθετούμε σε φόρμες ή αν δεν έχουμε σχηματίζουμε με αυτά μικρά καλαθάκια.
    • Γεμίζουμε την κάθε φόρμα ή καλαθάκι με μια κουταλιά γέμιση και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς.
    • Τα βγάζουμε από τον φούρνο μόλις ροδίσει η γέμιση.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments