Μανώλης Σμάλιος
Μπακαλιάρος Λεμονάτος με Πράσα
Additional Info
-
Υλικά:
- 2-3 φύλλα παστού μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
- 2 ματσάκια σέλινο ή 1 σέλερυ
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 kg πράσα
- 7-8 μέτριες πατάτες
- Πιπέρι
- 2 κουταλιές αλεύρι ή κόρν φλάουρ
-
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες, τα κρεμμύδια σε φέτες και το σέλινο.
- Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό να μαραθούν για 20-25 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις πατάτες και πάνω απ' τις πατάτες το μπακαλιάρο τον οποίο έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μερίδες.
- Όλα μαζί τα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου έως ότου μαγειρευτούν οι πατάτες.
- Κατόπιν έχουμε τον χυμό 3-4 λεμονιών και διαλύουμε σε αυτόν δύο κουταλιές αλεύρι μαζί με λίγο νερό.
- Περιχύνουμε μ' αυτό το φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού ο χυλός και να δέσει η σάλτσα.
- Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Read 1357 times
Login to post comments