Μπακαλιάρος Λεμονάτος με Πράσα

Rate this item
(0 votes)

Μανώλης Σμάλιος

Additional Info

  • Υλικά:
    • 2-3 φύλλα παστού μπακαλιάρου ξαλμυρισμένο
    • 2 ματσάκια σέλινο ή 1 σέλερυ
    • 2 ξερά κρεμμύδια
    • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
    • 1 kg πράσα
    • 7-8 μέτριες πατάτες
    • Πιπέρι
    • 2 κουταλιές αλεύρι ή κόρν φλάουρ
  • Εκτέλεση:
    • Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες, τα κρεμμύδια σε φέτες και το σέλινο.
    • Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό να μαραθούν για 20-25 λεπτά περίπου.
    • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις πατάτες και πάνω απ' τις πατάτες το μπακαλιάρο τον οποίο έχουμε καθαρίσει και κόψει σε μερίδες.
    • Όλα μαζί τα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου έως ότου μαγειρευτούν οι πατάτες.
    • Κατόπιν έχουμε τον χυμό 3-4 λεμονιών και διαλύουμε σε αυτόν δύο κουταλιές αλεύρι μαζί με λίγο νερό.
    • Περιχύνουμε μ' αυτό το φαγητό και κουνάμε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού ο χυλός και να δέσει η σάλτσα.
    • Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments