Αμυγδαλωτά
font size
decrease font size
increase font size
Print
Rate this item
1
2
3
4
5
(0 votes)
Δήμος Ίου
Additional Info
Υλικά:
1 κιλό αμύγδαλα
600 γραμμ. ζάχαρη
4 αυγά
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Βράζουμε για λίγο τα αμύγδαλα και αφού κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, τα αυγά και το σιμιγδάλι και πλάθουμε τη ζύμη σε πεπλατυσμένα μπαλάκια.
Τα τοποθετούμε στο ταψί, αφού το έχουμε στρώσει με βουτηρωμένη λαδόκολλα.
Τα ψήνουμε για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα ραντίζουμε με το ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Read
2097
times
Social sharing
Add to Google Buzz
Add to Facebook
Add to Delicious
Digg this
Add to Reddit
Add to StumbleUpon
Add to MySpace
Add to Technorati
back to top