Αμυγδαλωτά

Rate this item
(0 votes)

Δήμος Ίου

Additional Info

  • Υλικά:
    • 1 κιλό αμύγδαλα 
    • 600 γραμμ. ζάχαρη
    • 4 αυγά
    • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
    • Ανθόνερο
    • Ζάχαρη άχνη
  • Εκτέλεση:
    • Βράζουμε για λίγο τα αμύγδαλα και αφού κρυώσουν τα ξεφλουδίζουμε και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ.
    • Ανακατεύουμε τα τριμμένα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, τα αυγά και το σιμιγδάλι και πλάθουμε τη ζύμη σε πεπλατυσμένα μπαλάκια.
    • Τα τοποθετούμε στο ταψί, αφού το έχουμε στρώσει με βουτηρωμένη λαδόκολλα.
    • Τα ψήνουμε για 20 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς.
    • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κατόπιν τα ραντίζουμε με το ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments