Καβουρμάς

Rate this item
(0 votes)

Μανώλης Σμάλιος

Additional Info

  • Υλικά:
    • 3 kg χοιρινή σπάλα κομμένη σε μικρά κομμάτια
    • 5 κουταλιές αλάτι
    • 1 kg βούτυρο φυτίνη
    • Κορίανδρος
  • Εκτέλεση:
    • Βάζουμε από βραδύς το κρέας σε σουρωτήρι για να στραγγίξουν τα υγρά του και το αλατίζουμε ανακατεύοντάς το με κορίανδρο.
    • Την άλλη μέρα το βάζουμε σε ανοιχτή κατσαρόλα και το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς για 20-25 λεπτά μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά.
    • Μετά ρίχνουμε το ανακάτεμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κρέας.
    • Είναι σημαντικό να το ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.
    • Όταν ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει και το φυλάμε σε δοχείο με το βούτυρο να καλύβει το κρέας.
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments