Λουκουμάδες
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(0 ψήφοι)
Μανώλης Σμάλιος
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
1 κόκκινη φαρίνα
Μπεϊκιν πάουντερ 3 κουταλάκια
Λίγο νερό
Γάλα
Εκτέλεση:
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μία λεκάνη, ανοίγετε στο κέντρο ένα λακκάκι και ρίχνετε το μπέκιν πάουντερ.
Ρίχνετε όσο νερό και γάλα σηκώνει το αλεύρι.
Χτυπάτε το χυλό μέχρι να κάνει φούσκες.
Ο χυλός πρέπει να γίνει μέτριος να μην τρέχει, αλλά να πέφτει από το κουτάλι.
Το αφήνετε να μείνει λίγο να ξεκουραστεί ο χυλός.
Ρίχνετε σε τηγάνι ή κατσαρόλα αρκετό λάδι και το βάζετε στη φωτιά να κάψει.
Βρέχετε με νερό ένα κουταλάκι και παίρνετε λίγη ζύμη και τη σπρώχνετε να πέσει στο λάδι.
Με τον ίδιο τρόπο ρίχνετε και άλλη ζύμη.
Θα αρχίσουν να φουσκώνουν και να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του λαδιού.
Όταν ροδίσουν τους βγάζετε από το λάδι.
Τους βάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε πάντα ζεστούς με μέλι και κανέλα αν θέλετε (παλιότερα έριχναν ζάχαρη και κανέλα).
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
1649
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή