Μανώλης Σμάλιος
Λουκουμάδες
Πρόσθετες Πληροφορίες
-
Υλικά:
- 1 κόκκινη φαρίνα
- Μπεϊκιν πάουντερ 3 κουταλάκια
- Λίγο νερό
- Γάλα
-
Εκτέλεση:
- Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μία λεκάνη, ανοίγετε στο κέντρο ένα λακκάκι και ρίχνετε το μπέκιν πάουντερ.
- Ρίχνετε όσο νερό και γάλα σηκώνει το αλεύρι.
- Χτυπάτε το χυλό μέχρι να κάνει φούσκες.
- Ο χυλός πρέπει να γίνει μέτριος να μην τρέχει, αλλά να πέφτει από το κουτάλι.
- Το αφήνετε να μείνει λίγο να ξεκουραστεί ο χυλός.
- Ρίχνετε σε τηγάνι ή κατσαρόλα αρκετό λάδι και το βάζετε στη φωτιά να κάψει.
- Βρέχετε με νερό ένα κουταλάκι και παίρνετε λίγη ζύμη και τη σπρώχνετε να πέσει στο λάδι.
- Με τον ίδιο τρόπο ρίχνετε και άλλη ζύμη.
- Θα αρχίσουν να φουσκώνουν και να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του λαδιού.
- Όταν ροδίσουν τους βγάζετε από το λάδι.
- Τους βάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε πάντα ζεστούς με μέλι και κανέλα αν θέλετε (παλιότερα έριχναν ζάχαρη και κανέλα).
- Χρόνος:
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες:
Διαβάστηκε 1644 φορές
Login to post comments