Λουκουμάδες

Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
(0 ψήφοι)

Μανώλης Σμάλιος

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Υλικά:
    • 1 κόκκινη φαρίνα
    • Μπεϊκιν πάουντερ 3 κουταλάκια
    • Λίγο νερό
    • Γάλα
  • Εκτέλεση:
    • Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μία λεκάνη, ανοίγετε στο κέντρο ένα λακκάκι και ρίχνετε το μπέκιν πάουντερ.
    • Ρίχνετε όσο νερό και γάλα σηκώνει το αλεύρι.
    • Χτυπάτε το χυλό μέχρι να κάνει φούσκες.
    • Ο χυλός πρέπει να γίνει μέτριος να μην τρέχει, αλλά να πέφτει από το κουτάλι.
    • Το αφήνετε να μείνει λίγο να ξεκουραστεί ο χυλός.
    • Ρίχνετε σε τηγάνι ή κατσαρόλα αρκετό λάδι και το βάζετε στη φωτιά να κάψει.
    • Βρέχετε με νερό ένα κουταλάκι και παίρνετε λίγη ζύμη και τη σπρώχνετε να πέσει στο λάδι.
    • Με τον ίδιο τρόπο ρίχνετε και άλλη ζύμη.
    • Θα αρχίσουν να φουσκώνουν και να ανεβαίνουν στην επιφάνεια του λαδιού.
    • Όταν ροδίσουν τους βγάζετε από το λάδι.
    • Τους βάζετε σε πιατέλα και τους σερβίρετε πάντα ζεστούς με μέλι και κανέλα αν θέλετε (παλιότερα έριχναν ζάχαρη και κανέλα).
  • Χρόνος:
  • Δυσκολία: Εύκολο
  • Μερίδες:
Login to post comments