Ρεβυθοκεφτέδες
μέγεθος γραμματοσειράς
μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς
αύξηση του μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση
Βαθμολογήστε αυτό το αντικείμενο
1
2
3
4
5
(2 ψήφοι)
Δήμος Ίου
Πρόσθετες Πληροφορίες
Υλικά:
½ κιλό ρεβύθια
Μαϊνανός (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
Σέλινο (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
Δυόσμος (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
2 κρεμμύδια
½ κιλό αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό να μαλακώσουν και τα αφήνουμε για 8 τουλάχιστον ώρες.
Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ψιλοκόβομε στο μπλέντερ.
Ανακατεύουμε τα αλεσμένα ρεβύθια με τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλεύρι και το αλατοπίπερο και με όσο νερό απαιτείται για το μείγμα.
Σκεπάζουμε το μίγμα με μια πετσέτα και το αφήνουμε λίγη ώρα για να φουσκώσει.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ρίχνοντας τόση ποσότητα μείγματος όση χωρά σε μια κουταλιά της σούπας.
Φροντίζουμε ο κεφτές να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές.
Χρόνος:
Δυσκολία:
Εύκολο
Μερίδες:
Διαβάστηκε
1162
φορές
Μοιράσου το
Προσθήκη στο Google Buzz
Προσθήκη στο Facebook
Προσθήκη στο Delicious
Προσθήκη στο Digg
Προσθήκη στο Reddit
Προσθήκη στο StumbleUpon
Προσθήκη στο MySpace
Προσθήκη στο Technorati
επιστροφή στην αρχή